Pages

Saturday, September 7, 2013

Mana satu pilihan yang nak dibuat?

Hola Hola semua..


Sebenarnya memang rasa nak update blog setiap hari tapi disebabkan tuntutan kerja (tuntutan lah sangat kannnn) mood terus hilang. Skrip pun terus hilang.

Meh cerita pasal hari ni.

Pagi tadi pergi survey sekolah untuk Azziz. Pilihannya samada Genius Aulad atau Little Caliph. So now kena buat congak tambah tolak bahagi darab untuk buat keputusan yang mana satu. Banyak sudut sebenarnya kena difikirkan. Tambah lagi sekarang Abbas dah sekolah rendah so ada sikit timing yang beza dengan GA dan LC. Itu antara salah satu faktor yang kena difikirkan.

Tambang untuk transport pun boleh tahan jugak regenya. Itulah yang kena buat congak tambah tolak darab dan bahagi. Kalau me pun yang jemput Azziz kat sekolah dia, samada me kena tercongok awal kat sekolah ataupun akan adanya istilah ulang alik semata-mata nak jadi pemandu untuk diorang. Fikir..fikir..fikir..

Ok..

Raya pun dah habis dah. Tahun ni memang tak ada berjalan raya sangat. Maksudnya kira raya sakanlah. Weekend pertama sambut raya kat kampung aku. Kemudian sambung di belah hubby. Next weekend pulak ada wedding adik ipar di sebelah Perak. Pastu weekend yang lagi satu pulak turn belah kitorang di Ganu.

Weekend yang seterusnya tu lah yang baru start jalan raya.  Itupun 2 buah umah yg buat open house. Kiranya tahun ni kitorang jalan raya bila ada di kampung aku dan hubby je. Biskut raya pun kami anak-beranak yang banyak perabiskan.

Takpe..insyaAllah next year kita raya sakan.

Lihat pokok terung kat atas tu. Antara banyak-banyak pokok terung yang aku tanam, pokok yang satu ni lah menjadi keluar hasilnya. Yang lain semua takat sampai keluar bunga pastu terus luruh.

Gugel punya gugel, kata pakar pokok yang punca bunga luruh ni disebabkan kurang air. Tapi sekarang musim hujan and hari-hari hujan. Tapi still bunga yang baru luruh jugak.

Kenapa agaknya??

P/s : Seronok bila tanaman menjadi.1 comments:

KakNi said...

teruskan usaha mencuba bercucuk tanam ya sue hazren

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails