Pages

Wednesday, June 27, 2012

Tentang kami

Lama dah tak mencoretkan sesuatu disini..hmmmm..Jom mulakan dengan perkembangan anak-anak.

Abbas..
This year genap usianya 6 tahun. Dari hari ke hari duk tanya "lagi brapa hari birthday Abbas?". jenuh dah mulut ni bagitahu. Dah lah nak kena kira.

This year dia nak kek angry bird sebab dia minat dengan angry bird.

Okey..insyaAllah kalau ada, boleh beli. Kalau tak ada, kita tepekkan toy angry bird kat atas kek je. Habis cerita.

Sekarang ni bila tengok perkembangan dia dalam bab pelajaran, boleh dikatakan agak memberangsangkan. Memang nampak perubahannya. Cuma dia ni memang kena ajak baca buku sekali dengan dia. Kalau tak, memang bersantailah dia nak mulakan.

Azziz..
Dia ni masih belum buang lagi tabiat trompet dia tu lagi. Memang selamba je sambil tengok tv sambil hisap jari.

Sekarang ni pun Azziz memang dah baca Iqra'. Biasanya lepas maghrib mr hubby akan ajar Abbas dan Azziz  baca Iqra'. Pastu bila masing-masing tak dapat star / good, terus melalak.

Masih meminati dinosaur dan disimpan rapi permainan dinosaur yang dibeli mr hubby.

Maryam..
Alhamdulillah..semakin hari semakin sihat dan aktif. Pastu semakin meminati Hello Kitty. Pantang lalu depan kedai yang ada jual barang Hello Kitty mesti nak sebut "yeyo titty". Itu belum lagi ditanya samada nak or tak.  Sampaikan gambar yang bersaiz kecik pun dia boleh perasan.

Alli..
Yang si kecik ni memang tak berminat naik stroller. Komfem nangis! Pastu dah 3 kali duduk kat car seat pun mesti nangis.

Sekarang ni pulak dia suka berusaha untuk bangun dan terus berdiri tanpa berpaut pada apa-apa benda. Adakah itu tandanya dia akan cepat berjalan? Tunggu je lah nanti macam mana.

And me..
Mula minat pada bubble tea and cool blog. Siapa boleh sponsor seminggu 3 kali sehingga jemu? Honeydew ok..Hikhikhik..

Okey..itu sahaja coretan buat kali ini..yang lain semuanya dah tido. Tinggal owner blog ni je. Lepas ni nak cuci muka, pakai toner, serum, night cream, eye cream, lotion, vaselin and pasang ubat nyamuk. Sekarang ni banyak nyamuk!

Then baru boleh kroooohhh kroooohhh..zzzZZzzzZZZZzzz..

Eh! Lupa coret pasal mr hubby malam ni.

Okey..dia semakin beruban.

Sekian terima kasih!

7 comments:

Chik Na said...

happy besday abbas !!!

Suraya Baharun said...

seronok tengok perkembangan anak setiap hari kan...setiap masa ada je perkara baru yang diaorg belajar..:)

raFida oThMan ( fiEda ) said...

hamboi byknye bende nk kene tepek sblm tidoq.hahha...

Lia said...

Lama tak dgr citer sis punya kiddos abbas, azziz, maryam dan alli.. :-)

Sue said...

Chik Na : Thanks auntie!

Suraya Baharun : Memang betul tu!

fiEda : Jangan tepek ubat nyamuk sudaaa..

Lia : Kidos ni..cenggini lah Lia..masih berlari kesana dna kemari..hihihi

kasihredha said...

Alhamdulillah maryam dah sihat..suka dengar.
rajinnya letak mcm2 sebelum tidur...akak x sempat letak apa2 dah krohhhhh2 dah hihi

Sue said...

kasihredha : alhamdulillah..itulah kak, syukur sangat! sue pun kekadang ada jugak skip main tenyeh-tenyeh muka tu..hihihi

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails