Pages

Thursday, October 18, 2012

Aktiviti kat rumah baru


.
Ini hasil dari kudrat mr hubby and ayah..

Itu memang saya..konon beriya datang lepas lunch nak mencangkul tapi hasilnya seciput je.  Ok ni pic hasil kerja mr hubby. Sempat pulak ngada-ngada nak amik picas tengah mencangkul. Alang-alang dah ada, meh sini tepek kat dalam blog..

Dah terang lagi bersuluh..mr hubby..

Antara hasil dari tangan mr hubby..

Bahagian ni pulak ayah yang handlekan. Tapi serius mr hubby sendiri cakap yang kudrat ayah lagi kuat dari dia. Risau jugak kot-kot karang ada yang pengsan pulak. Tapi Alhamdulillah ayah ok. Oh ayah saya tak amik kontrak mencangkul so jangan nak offer job ye..kahkahkah..

Mr hubby beli sebanyak 760 keping rumput dan yang ini lebih kurang separuh daripadanya yang belum siap diletakkan diatas tanah. Fuhhhh!..

Sekarang ni kalau datang sini, kiddos memang kena duduk main dalam ruang tu sebab kat luar tak berapa nak bersih lagi. Bagi bebudak ni selongkar toys box. Tapi kejap je pastu karang kejap je dah ada kat luar..

Yang ni pulak kemain xcited dapat pegang penyapu. Bila orang lain nak amik terus menangis..

Ni Alli nak start ronda dengan penyapu tu lah..


Itulah antara progress rumah baru kitorang. Rumput pun memang dah nampak perubahan sikit. Ada yang segar and ada yg kering. Tapi yang kering tu me tak risau sangat coz rumput tu akan hijau nanti. Lepas ni kena fikir jenis pokok bunga yang nak ditanam pulak. 

Waktu cuti sabtu ahad je pukul 7 pagi mr hubby dengan ayah terus ke sini memulakan tugasan.
 
Plan asal memang nak upah orang je buat dari A sampai Z tapi last-last buat sendiri je. Ayah pun tak ada masalah nak tolong kitorang. Dapat jugak kerja disiapkan dengan cepat. Tapi kalau tak guna kudrat ayah, memang keluar duit upah orang la jawabnya. Iyalah..tak dapat me bayangkan kalau mr hubby dapat buat semua tu sorang diri.

Terima kasih ayah!






3 comments:

Suraya Baharun said...

best nye dapat umah baru...kuat nye ayah bleh mencangkul lagi...

Sue said...

suraya : Itulah..unsangkarable betul tau..

raFida oThMan ( fiEda ) said...

syoknye! :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails