Pages

Wednesday, August 25, 2010

Lagenda Budak Setan

Baru-baru ni ada keluar cerita kat wayang yang diadaptasikan dari sebuah novel Lagenda Budak Setan tulisan Ahadiat Akashah yang kira hit la juga waktu dulu-dulu. Tapi terus-terang i katakan yang i ni bukan peminat novel. So kiranya tak ambil port la. :)

Tahu info tentang movie LBS ni pun dari my sis and hubby. Kata mereka cerita (novel) LBS ni best giler waktu time diorang muda-mudi dulu. Actually dulu memang tahu Ahadiat Akasha tu penulis tapi tahu sampai situ je la.

Akan tetapi, hari ni pulak boleh layan LBS the series kat astro prima sampai habis. Hurm..menarik jugak. Ditambah pula dengan lagu Hilangnya Cintamu, lagilah best! Then boleh pulak berhajat nak baca novel LBS tu. Ialahkan, dah orang duk kata best, nak juga try baca.

Agaknya kalau sekarang ni novel LBS diterbitkan semula, mungkinkah akan laku macam goreng pisang panas?



Sesiapa yang nak tengok LBS the series, boleh tengok kat astro prima saluran 105 pada pukul 10.00 malam setiap hari selasa.







Hilangnya Cintamu

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
uuuuuuuu…
Dalam harapan

*memang dah lama tak pergi wayang.. :)

2 comments:

raFida oThMan ( fiEda ) said...

layannnnnnn.........
sekali sekale layan cite gini mmg syok jgk... :)

Sue said...

raFida oThMan : memang boleh layan pun.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails