Pages

Friday, January 6, 2012

Sira pisang dari air tangan mr hubby

'


 Sambil tengok berita sambil kopek kulit pisang..Anak dara tu pun nak tolong jugak..tolong main..



 Masukan gula..

 Pintal daun pandan..

 Kemudian masukkan kedalam periuk..

 Turn masukkan pisang pulak..dan..





*





*





*





*





*







Ini hasilnya..

Kalau tak silap ini pertama kali me rasa sira pisang. Time kecik-kecik dulu tak pasti pulak. Okey jugak rasa sira pisang ni. Lebih-lebih lagi dari air tangan mr hubby kannn. Tapi kalau tak sedap, tak jugak ditelan. Silalah makan habis sendiri ye.

Kalau simpan dalam peti ais pastu makan sejuk-sejuk memang terangkat!

Pastu macam biasalah kalau time mr hubby ni rajin nak memegang sudip ke..kuali ke..mesti lah nak start balik story mory dia tu. Kalau masak nasi goreng, duk cerita nasi goreng lah. And kalau buat sira pisang macam malam tadi, cerita pasal pisang lah.

Masa sira pisang tengah masak..

Me : So camna? menjadi ke sira pisang u?

Mr hubby : Rasa macam makan pisang semata je.

Me : Eh! u kata dulu biasa dah buat sira pisang ni.

Akan tetapi..
Bila masakan dia menjadi, story mory the morning glory akan terus berkumandang satu rumah..of coz la kannnn..

Mr hubby : U tak tahu yang i dulu pernah buat sira pisang masa zaman belajar dulu. Kat rumah sewa kitorang ada siap tanam pokok pisang lagi..bla..bla..bla..bla..

Me : Okey..sadap u!




P/s : Sangat hargainya! :)

.

2 comments:

Dalila Hamid said...

alahai... rajin si kecik menolong.... baru semangat sikit... ada asst...hhee

Sue said...

Dalila : nolong main je...pastu semangat nak kemas balik.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails