Pages

Wednesday, May 19, 2010

Jumpa paed

Baru lepas tidurkan Maryam. Tadi dia ada sedikit meragam. Mungkin sebab nak tumbuh gigi and munkin sebab hari ni dia tak berapa sihat-demam.

Malam tadi ada bawa Maryam jumpa paed untuk tanya pasal kepala dia yang ada macam jerawat/bisul. Paed cakap benda tu common and mungkin ada bakteria kat kulit kepala dia. Kali ni paed ada bagi ubat antibiotik untuk seminggu sahaja dengan ubat sapu. Ubat sapu yang paed bagi sebelum ni kena stop terus. Kalau dalam seminggu ni tak hilang jugak, kena pergi jumpa paed semula.

Sebelum tu asyik terfikir punca jerawat/bisul tu keluar. Nak kata Maryam main kotor, jauhlah sekali. Perasaan risau memang ada. Lebih-lebih lagi bila Maryam demam sekarang ni. Ialah manalah tahu demam tu berpunca dari jerawat/bisul kat kepala tu. Tapi bila paed dah cakap benda tu common, hilang terus rasa risau. Walau apapun kena tengok keberkesanan ubat antibiotik yang paed tu bagi dalam tempoh seminggu ni.

Actually benda ni bukanlah satu perkara yang perlu dirunsingkan sangat cuma.......................................................Bila lah agaknya jerawat/bisul tu nak hilang. Ada petua? :)

2 comments:

IdzaLia said...

cian Maryam.. Lia tak de petua sbb tak penah jd kat anak Lia. Tp benda tu mmg normal kan.. mungkin anak lia tak dpt lg.. apa2 pun jgn risau ye akak.. nnti ok lah tu..

Sue said...

IdzaLia: sekarang ni pun maryam still demam tapi jerawat tu dah susut sket lepas bagi ubat antibiotik..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails