Pages

Friday, May 28, 2010

"Abbas want same like Papa..white colour!"

Yea..esok cuti! Hehe..cam keje plak. Everytime hubby cuti or weekend mesti perasaan hepi tu berdentum-dentum. Since esok cuti hari wesak, tadi hubby bawak naik car ( ayat Azziz ) pusing-pusing kat Putra Heights. Target malam ni Warong Kopi Mak Jah. Dah lama teringin nak singgah sejak tengok cerita Casanova XXL.

Long story cut short, time hubby tengah sedap buat serobong kapal tiba-tiba plak Abbas menyampuk. "Papa, papa..Abbas nak tengok hand papa..later when Abbas grow up, Abbas want same like papa..white colour". Sambil menunjukkan rokok Marlboro kat jari hubby yang berasap tu. Bad example betul!

Memang tak patut la smoke depan budak-budak ni. Dah banyak kali sound tapi banyak kali jugak lah hubby promise tak hisap depan budak. Tapi hampeh, janji tinggal janji. Janji nak brenti jangan cakap la. Asal new year je nak quit. Awal tahun ni pun siap bagi stok rokok kat member dia lagi. Ada la 2 karton kot (beli kat duty free). Last-last hisap balik. Poodah!

Ntah la..dah malas nak suruh stop. Buang air liur je. Agaknya orang macam ni kena suruh hisap je kot. Kalau boleh encourage suruh habiskan 2 kotak sehari. Bagi reverse psycho sket.



Sirap selasih & nescafe ice for me and kiddos..

Kopi 'O' hubby buat cicah rokok..memang besh!!!!


P/S : Lately ni ayat yang Abbas suka cakap ”later when Abbas grow up, Abbas go to school..Abbas become engineer..Same like papa..go to ofis..naik airplane..Maryam also engineer. Azziz same like Cik Idah ( my SIL )..doctor..go to hospital”..hehehe..Mudah-mudahan.

6 comments:

cik dah said...

salam k.su :))

lawak la abbas.yea ad geng!ke abbas suke2 die je suruh azziz join cik dah...k.su,pade bace x entri ni?suruh die bace.biar sedo sket.huhu..xpun pesan kt pade,drpd abiskn duit beli rokok baik la beli laptop baru ke idah.ad gk faedah.hehe..

Nekbak said...

hmm..at least niat nak brenti tu ade..merokok mmg ade dlm list utk reduce stress, tak silap mase skool dulu cikgu kaunseling ckp..anyway, akan ku cuba dan terus mencuba utk brenti..

Idah..kabo doh ke paang n akak ari tuh..tapi bersyarat ah..kalu dok dpt jayyi' jiddan sem tuh kena byr balik rm500 per sem..ok?

Sue said...
This comment has been removed by the author.
Sue said...
This comment has been removed by the author.
Sue said...

Nekbak : Rajin-rajinlah cuba berhenti ye..

Sue said...

cik dah: salam..itulah ayat yang lately ni Abbas selalu cakap. :)
Bukan setakat entry ni je..entry yang lain pun dia ada baca gak. Dah nama pun blog si isteri kan. Hehehehe..
Pasal habiskan duit kat rokok tuh dah banyak kali kak sue cakap. Masuk angin keluar asap je. Itu yang memanjang berasap bila keluar.

p/s: rajin jugak idah singgah disini ye......hihihi

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails