Pages

Saturday, September 4, 2010

Bila raya hampir tiba..

Hampir pukul 2.00am barulah my lil' princess masuk tidur. Pada awalnya memang dia dah merengek..ingatkan merengek sebab nak tidur tapi lepas je bagi dia susu, terus je aktif. Siap boleh main tepuk tangan sorang-sorang. Dah puas tepuk tangan sorang-sorang, main bye-bye pulak. Tapi sekarang dia dah lena tidur pun..sweet dream sayang!

Sure sekarang ni semua orang duk menghitung hari nak sambut Syawal. I pulak petang tadi dah start basuh baju baru kiddos and dah siap lipat dan susun pun! Tunggu time nak simpan dalam bag je. Raya pertama tahun ni akan berada di TGG. So maknanya this year turn hubby. Hehehe..

Setakat ni persiapan biskut raya tak sama macam tahun lepas. Kalau nak diikutkan, time-time macam ni dah ada 3-4 jenis biskut + air botol dah tersusun dekat dapur. Cuma hari tu je ada beli 1 jenis kacang dan keropok kentang. Kononnya beli untuk raya tapi boleh dikatakan hari-hari duk makan kacang dan keropok tuh.

Sekolah pun dah start cuti tapi rasanya next week baru lah warga kota start balik kampung. Kalau ada yang sangkut kat traffic jam tuh, janganlah bersunggut lebih-lebih pulak sebab semua orang pun nak balik kampung.. :)



p/s :Ingatkan before balik raya nak download lagu-lagu raya. Biar kasi feel raya sikit.. hihihi

2 comments:

LiAnA said...

sue.. yg pasal susu kambing tu kan.. mak akak kene gatal kulit.. habis merah2 satu bdn..paling teruk kena kat kaki dgn muka hampir nak menggelupas.. nk nangis dah dia.. minum susu kambing tu terus hilang..

try ler beli sue.. mana tau bleh okkan..

Sue said...

LiAnA: Thanks for the info..:)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails