Pages

Sunday, April 10, 2011

Makang ikang, sutong dan udang celuk tepong.. :)

Aktiviti yang pasti akan dilakukan bila berada di TGG ni iaitu bermain sand sambil menikmati hidangan seafood celup tepung telah pun dilakukan dengan fun sekali. Cuma tambah lagi satu aktiviti lagi iaitu main bola. Itupun last minute baru decide nak pergi coz sepatutnya nak pergi pada keesokan harinya.

Kali ni tak bawa sand bucket kiddos so before nak sampai pantai tu mr hubby pergi cari kedai Hock Kee Seng. Kedai tu kira ala-ala pasaraya Bilion la. Dapat beli satu and share lah diorang diorang bertiga dengan cousins yang yang lain.

Sampai je destinasi yang nak dituju, mr hubby terus bawa kiddos and anak-anak buahnya yang lain pergi membentangkan tikar dipersisiran pantai and me terus pergi beli sotong, ikan dan udang celup tepung.




Memanglah sangat berpuashati dengan sotongnya yang tersangatlah segar and walaupun i kena tercegat kat situ lebih kurang dalam 10 minit. Dah lah segar pastu ditambah pulak dengan size sotong tu yang besar la jugak which is harganya pun tak mahal mana pun. Bagi spesis yang jakun macam i ni haruslah xcited kannnn.

Masa tu ikan yang i beli tu pun ngam-ngam je baru lepas dimasak and udang celup tepung tu pun still fresh lagi. Kalau nak ikutkan nafsu makan ni, rasa nak beli je banyak tapi amalan syaiton tak perlu diikutkan sangat.



 Udang..

 Ikan..

 Sotong..

 Yang ni komfem dah tahu kannnn.. :)

So harga untuk 1 ekor ikan selayang, 1 ekor ikan kembung, 12 ekor udang, 2 ekor sotong dan 4 bungkus air jagung is RM31.00.


 Jangan berebut ye..

Mr hubby with kiddos and anak-anak buahnya..



 Haaa..yang baju pink syiok betul mengadap makan..















Group 1..

Ini pulak group 2..



Itu dia baju biru yang takmo mengalah..ngahahahaha..Itu yang boleh menang dengan jaringan 10-5 tu..

Memang seronok bila tengok kiddos pun seronok. Kiddos ni memang suka main sand. Itu yang sempat lagi singgah Hock Kee Seng sebab nak cari sand bucket. 

Hurmmmm..adakah masa masuk rumah baru nanti kena mintak mr hubby sediakan satu kawasan khas untuk kiddos bermain dengan sand???? Think..think..think..think..

7 comments:

kasihredha said...

tolong mkn unk akak ye sue :)

Lia said...

terliur lak tgk sotong celup tepung tu. lama tak makan. dulu ms study kat kelate rajin le makan.. heee

raFida oThMan ( fiEda ) said...

perghh!! hampir 10thn idok menjejakkan kaki ke TGG. bile bace entry hang ni..terase seperti aku berada di sblh ko sambil mkn menatang grg tepung tu.wahaha.. syoknye!!

Ati Masrif said...

salam kenal,

seronoknya berkelah

dimana tu?

nampak besar juga ombaknya ye

kak ati di sini

^_____^

Sue said...

kasihredha : dah makan pun kak..hehehehehe

Lia : mesti bila masa lapang je Lia akan pergi makan sotong celup tepung tu agaknya ye..

fiEda : 10 tahun tu lama gak..pi la jenjalan kat ganu..

Ati Masrif : Salam kenal..best jugak buat aktiviti main pasir ni..hehehehe..time ni dekat pantai kat ganu..

Yan said...

seronoknya berlarian dan bekejaran di tepian pantai.. seronok anak2 main pasir kan.

Sue said...

Yan : seronok bila tengok kiddos pun seronok.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails