Pages

Friday, April 22, 2011

Malam ni saya aktif pulak.. :)

Malam ni aktif lain macam sikit. Sambil berblogging sambil berchating. Cengginilah bila mood dah datang. Oh yeah!

Malam ni pulak Abbas tidur rumah nenek dia. Before this dia dengan Azziz sekali tapi this time Azziz tak nak. Katanya "tololo nana wat lulu for Alzi"..atau lebih tepat sekali "tomorrow mama buat susu for Azziz". Azziz ni kalau dah bangun tidur memang komfem dia nak minum susu.

Maknanya kalau dia tidur rumah neneknya, jawabnya dia kena tunggu balik rumah mama dialah baru dapat minum susu sebab rumah nenek dia tak ada stok susu melainkan milo je. Bunyi macam jauh je jarak rumah nenek dia dengan rumah mama dia. Padahal dekat ya amat.

Ialah..bila mak longnya panaskan enjin kereta sebelum pergi kerja, komfem lepas tu bangun sebab diorang berdua ni kekadang tu tidur kat bawah je. Cuba kalau tidur kat bilik mama diorang, tak adanya nak dengar papa diorang panaskan enjin kereta meliainkan diorang ni bangun awal.

Actually baru je 4-5 kali bebudak (Maryam dikecualikan) ni start berani nak tidur rumah nenek diorang. Kalau sebelum ni jangan haraplah diorang nak tidur sana. Memang bertempek dengan mama diorang je lah.

Almost 2 minggu jugak kiddos ni masih dengan selesema dan batuk. Ubat untuk flu dan cough mahu ada 6 botol kot dah habis. And now my turn pulak duk srot-sret srot-sret sedut hingus..ngahahahahahaha..Mr hubby pun still duk batuk lagi and still makan ubat lagi.

Bila cerita pasal ubat ni kan, kalau nak dibandingkan me and mr hubby, dia lah lagi berdisiplin untuk makan ubat. Walaupun cuma batuk je, sanggup lagi kunci jam pukul 2.00am sebab nak makan ubat. Ini pun baru lepas pesan kat i supaya bangunkan dia kalau i still berjaga sampai pukul 2.00am.

Kalau wife dia ni, setakat selesema dengan batuk ni, jangan haraplah nak kunci jam bagai. Wa caya sama lu lah bro! Hehehehehehehe..

Okey..this saturday i ada appointment dengan doc selepas hampir 3 minggu tertangguh. This sat jugak akan amik darah untuk tengok tahap hb. Hurm..berapa lah tahap hb tu nanti agaknya.

Setakat ni pulak tak ada apa-apa perancangan khusus yang akan dibuat selepas habis appointment tu nanti. Tengoklah macam mana nanti. Kalau tak ada program nampak gayanya terus balik rumah je lah.


Okey..tadaaaaaa..nite!

6 comments:

Yan said...

Macam akak gak lah..makan ubat paling susah. Dan jarang ke clinic. Akak pegi sal hubby dan anak2 sakit..

raFida oThMan ( fiEda ) said...

terlebih cas bateri lah tu.wahaha!

kasihredha said...

musim org demam selsema batuk sekarang ni sue

Eyriqazz said...

abbas,nama cam adik saya....keep up a good mood..

Shocking|Kandungan Gula dalam Susu Tepung Untuk Membesar Anak-Anak

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sekarang ni memang tengah musim sok-sek-sok-seklah...

Sue said...

Yan: itulah..sue ni kalau batuk atau selesama mmg payah nak makan ubat tapi kalau selesema dah mcm air terjun,kena gak makan ubat..hehehehehe..

fiEda : baru ko tau ek..

kasihredha : ye kot..kiddos pun dah baru je baik demam

Eryqazz : ok..thanks!

a.z.r.i.n.a.03.07 : agaknya la tu kak sebab anak buah sue pun selesama jugak..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails