1 ikat ucuk paku
1 sudu besar cili boh
1 sudu teh pati ikan bilis
50ml air
Garam secukup rasa
Minyak untuk menumis
Bahan Untuk Diblend
1 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
2cm belacan bakar / yang digoreng
- Panaskan minyak dan tumiskan kesemua bahan yang telah diblend sehingga naik bau.
- Masukkan cili boh dan pati ikan bilis.
- Kemudian masukkan air dan garam secukup rasa.
- Masukkan pula pucuk paku dan kacau rata.
- Akhir sekali, biar sehingga pucuk paku masak barulah diangkat dan dihidangkan.
5 comments:
akak suka buat masak lemak cili api...goreng pun sedap kan
kak kasih..masak lemak cili api pun memang sodap!
sedap2 pucuk paku memang sedap...
kena cuba nanti!
Cho Zila : itulah..sesekali pekena pucuk paku ni memang best..
Dalila : cuba jgn tak cuba ..hihihi..
Post a Comment