Pages

Saturday, July 31, 2010

Safety Gate for My Lil' Princess

Yup! memang safety gate tu dibeli khas untuk Maryam. Usia baru 7 bulan dah pandai baring atas anak tangga. Itu belum lagi bila bab xplore tangga secara mendalam. Mahu penat dibuatnya nanti.

Actually safety gate ni dah hampir seminggu dibeli tapi selama tu lah benda tu duk teperap dalam stor gara-gara cara pemasangan yang jadi tapi macam tak jadi. Mula-mula tu extension yang dibeli terlebih saiz. Tapi bila dah tukar saiznya pun still tak berjaya nak pasang seperti dalam gambar yang ditunjukkan kat dalam manual book. Tak tahulah sebabnya. Sampai luka jari hubby duk berusaha nak pasangkan safety gate tu.





Tadi pun sejam jugak lah nak pasang benda tu tapi still tak sama macam yang sepatutnya. Boleh pula pintu gate tu tak nak tutup rapat. Kalau untuk mengelakan Maryam dari naik tangga, memang melepasi piawaian (mengikut usianya sakarang) tapi sekiranya abang-abangnya yang membuat kajian kat gate tu nanti, tak dapek la den nak nolong. Jangan sampai pintu gate tu tercabut sudah.


Haish..kenapalah pintu safety gate tu tak boleh tutup rapat macam gambar yang kat dalam manual book.

1 comments:

IdzaLia said...

hehe.. suka aja muka baby comey tu gate tu tak leh tutup rapat.. ^__^

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails