Pages

Saturday, November 27, 2010

Email with No Subject..

Lately ni ada terima email yang terang-terang datangnya dari orang yang i kenal. Dari my friend, my sister and also from mr hubby. Tak faham (memang tak faham) apsal lalety ni ada sahaja email tu muncul dengan 'No Subject'. Padahal bukannya diorang yang send. Haaisshhh..

Before this dapat email yang kekononnya dari maybank berhad. Tak lain tak bukan ini kes nak songlap duit dari akaun orang lain la tu. Sesuka hati je nak menyamar jadi wakil Maybank Berhad. Everytime guna M2U mesti lepas tu akan dapat email tu.

Email tu mengatakan ada third party yang cuba membuka my M2U so dioarang ni dapat kesan la kan. Then disuruhnya verify password dekat link yang disediakan. Banyak cantekkk!

Disuruhnya click kat satu URL yang disediakan. Ceh! ingat boleh terpedaya ke..terang-teranglah Maybank dah warning awal-awal supaya tak click mana-mana URL dari email melainkan terus click ke website Maybank tu sendiri. Nak tergelak pun ada bila baca email tu. Tapi sekarang ni dah tak dapat email tu lagi. I likee..  :)

Sebenarnya risau la jugak kan kalau-kalau ada sesiapa yang terima email dari my account. Macam pengalaman dari kawan i, boleh pulak email tu berkaitan dengan viagra. Pulak tu terus masuk ke email bos dia. Boleh????

Kata mr hubby email yang kononnya dari akaun dia tu virus. Owh...............tidaklah sama sekali i akan click. Kang tak pasal-pasal laptop ni kena virus.

PERINGATAN:  Bagi sesiapa yang menerima email from my account suhazren@yahoo with no subject or memang yakin itu adalah spam, please do not click kat URL yang dibagi and kalau keluar pasal viagra, sila abaikan ye. Apsal pulak i nak sibuk-sibuk pasal viagra. Banyak kerja lain yang boleh dibuat.

2 comments:

LiAnA said...

mmg byk email no subject ni.. biasanya masuk dlm spam.. terus delete jer sbb takder kepentingan pun kan hihihi

Sue said...

LiAnA: itulah..lately ada saja email yg memang tak mendatangkan kepentingan tu.. kadang2 tu termasuk dalam Inbox..haaishh.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails