Pages

Tuesday, March 8, 2011

Spicy Olio Chicken yang memang best!

Baru-baru ni ada appointment dengan doctor. Hasil scan yang dibuat, Alhamdulillah baby semuanya okey and mengikut hasil scan tu jugak menunjukkan usia baby lebih kurang 11w6d. So nak masuk 3 bulan dah.

Dari zaman pregnantkan Azziz memang check dengan doc yang sama and setiap kali check komfem semua ahli akan ikut. Kalau dulu masa Azziz, Abbas je lah yang ikut. Bila time Maryam, kedua-dua abangnya ikut sekali. And now bila turn si baby pulak, semuanya ikut sekali. Memang riuh dalam klinik doc tu.

Macam biasa lah kan..main sana-main sini. Kejap-kejap keluar masuk klinik tu. Masing-masing dah macam tengah santai kat rumah pulak.


 Dalam klinik..time makan, silalah duduk diam okey..

Tengahari lepas selesai urusan dengan doc terus pergi Ikano dan Ikea. Lama jugak tak lepak situ. Dah alang-alang ada dekat area Damansara, haruslah singgah sebentar walaupun hakikatnya perkataan sebentar tu memang tak layak digunakan..hehehehe..

Serius ramai orang pergi Ikea time tu. Nak tolak troli dengan stroller pun kena hati-hati. Kang tak pasal-pasal terlanggar orang. Dah lah stroller kiddos dah ada pengalaman langgar kaki orang.

Agaknya sebab sale yang Ikea buat. Takpun time kitorang datang is peak hour so orang pun berpusu nak ke Ikea sebab nak lunch meatball kot. Promotion meatball time tu 10pcs is RM8!.

Kebiasaannya kalau sampai Ikea ni, mesti orang beratur nak beli ais-krim, karipap and tak pun meatball kat situ. Samalah dengan empunya blog ni. Cuma hari tu je tak terasa nak beratur. So no ais-krim..no karipap and no meatball.

Sambil cuci mata sambil beli barang sikit-sikit. Iya..memang sikit pun. Empat keping alas kaki dengan set sudu, garfu dan pisau untuk kiddos. Nasib baik lah time nak bayar tu tak ramai orang. I loikeee... :)

Selepas Ikea barulah pergi lunch kat Dome Ikano. Kali ni mr hubby belanja. Oh yes! mari kita enjoyyyyyy.






 Hobi dimasa terluang..

 Orang lain makan..Maryam lena diulit intan..

Grilled Beef Steak for mr hubby..RM29.50..

Spicy Olio Chicken for me..memang sedap!..RM23.00..

Kids menu..Junior Penne Bolognese..RM11.00 per bowl..


Ni kira first time i makan kat Dome but bukan mr hubby. Itu yang dia cadangkan makan dekat situ. Katanya steak kat situ sedap jugak and disebabkan wifenya kecewa selepas makan steak kat sini malam sebelum tu, dia pun order steak. Marilah kita share makanan ye. U separuh, i separuh..hihihihi..

Serius menu yang kitorang order tu memang kena dengan tekak. Sangatlah berbaloi-baloi sedapnya. Masih terbayang lagi spicy olio chickennya yang menarik lagi kebaboom tu. Penne bolognese pun sedap. Slllluurrppppppppp!

Next time boleh makan kat Dome lagi. Silalah kumpul duit lebih sikit ye mr hubby..hehehehe..



3 comments:

intannazirajalil said...

oh..
terliur suda~

kasihredha said...

best2...huhu...nak ikuttt

Sue said...

intannazirajalil : kena pergi try makan sekali kat situ tu.. :)

kasihredha : hehehehehe..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails