Pages

Thursday, September 22, 2011

Beli barang di waktu pantang

Ahad lepas pergi Empire Mall. Tujuan asal kesana sebab nak cari baju Alli..(sambil tu boleh merayau la kannnn...hehehehe).

Kesian pulak bila tengok Alli ni banyak guna baju turun-temurun. Betul..selagi boleh pakai buat apa nak membazir beli yang baru tapi bila fikir balik, apa salahnya kalau tambah sikit lagi 2-3 helai yang baru. Lagipun baju untuk pakai siang hari pun (yang still nampak cantik menarik dan daboom) cuma beberapa pasang je.

Mula-mula tu sebelum bersalinkan Alli, memang cuma belikan sepasang baju yang baru je. Tapi semalam dapatlah belikan 3 helai baby romper untuk Alli. Malam semalam jugak dah basuh baby romper tu. Tunggu masa nak pakai je.




Selain dari nak belikan baju untuk Alli, me and mr hubby memang nak cari tiang penyakut kartun-kartun yang mak long Alli belikan. Oh! nama sebenarnya memang tak tahu and thats why nama samarannya adalah tiang penyakut..ngeeeee..


 Tiang yang ni lah yang nak dicari sebenarnya..

Sebab nak sangkut kartun-kartun tu..
 
Nasib baik dapat jugak beli benda alah tu dekat dalam satu mall. Tak yah nak cari kat tempat lain lagi. Actually kartun-kartun tu dekat sample kotaknya digantung dekat stroller tapi me prefer letak dekat baby cot. Itu yang pergi mencari tiang tu.

Tapi memang tak adanya jual tiang tu semata. Tiang tu dijual sekali dengan setnya. So sekarang ni dah ada 2 spesis kartun-kartun yang boleh disangkut dekat tiang tu.


Ini setnya..lengkap dengan bunyian lullaby..

Bila Abbas, Azziz and Maryam nampak je set tiang tu, kemain teruja pulak diorang. Abbas panggil benda alah tu "Lullaby". And bila Alli nangis je, disuruhnya bukak muzik kat lullaby tu.

Alang-alang dah sampai Empire..apalagi..singgah sebentar pekena cafe latte dengan black pepper chicken pie. Slluuuurrrrrrrpppppp!


Kombinasi yang memang sesuai..black pepper chicken pie and latte..sponsored by mr hubby..

Abbas, Azziz and Maryam time ni ikut my family pergi open house dekat rumah sepupu. So hanya Alli, mr hubby and i je la yang melepak semalam.

Memang tak lama pun pergi cari barang. Lepas pergi Empire, terus singgah Giant sebab nak cari tilam untuk Alli then terus balik rumah.

.
.




.




.




.

Okey..itu saja ringkasan catatan untuk kali ini.. :)

.

6 comments:

Yan said...

rompers yg cantik2 patut disimpan.then reuse. tak membazir.

LiAnA said...

uit dlm pantang sempat merayau lagi hihi

kasihredha said...

dah habis pantang ye sue..
cantik baju alli tu :)

Sue said...

Yan : betul tu kak..

LiAnA : hehehehehe..merayau tak lama pun kak..

kasihredha : thanks akak!

raFida oThMan ( fiEda ) said...

hamboi cik kiahhh.... berpantang betol! haha

Sue said...

fiEda : hahahaha..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails