Pages

Friday, July 29, 2011

Kayu Keramat

Apa itu kayu keramat?? Mari kita bongkarkan..hehehehehe..

Actually kayu keramat ni sejenis kuih yang lebih kurang macam cakoi tu. Konsep masak kuih ni pun sama macam cakoi jugak iaitu menggoreng.

Bulan lepas mr hubby ada kirim kayu keramat ni dari kampung so start dari tulah tekak ni mula rasa "okey jugak kuih ni".

And pagi tadi my BIL baru sampai dari kampung so mr hubby telah kirim 10 bungkus kayu keramat yang kini telah memenuhi ruang-ruang beku di peti ais. Macam mana petang ni nak beli bahan mentah kat pasar malam?? Ni yang kena tumpang peti ais kat rumah mak ni.


Kayu keramat yang beku..

 Ni yang dah siap digoreng..

Rasanya sesiapa kat sini yang orang Terengganu komfem tahu kuih kayu keramat ni and kuih ni i makan macam tu je. Tak cicah apa-apa pun and rasanya ada sikit manis. :)



.

5 comments:

Lia said...

lia tak penah tengok lagi kuih ni.. jakun kejap hehe :)

kasihredha said...

suka suka
best...best

Sue said...

Lia : hehehehehe..biasanya kalau apa yg kita tak pernah tgk mmg kita akan jakun kan..

Kasihredha : tapi kat sini tak pasti pulak mana boleh beli..itu yg terus beli banyak tu..buat sekali stok bulan puasa,,hehehehe..

~@mrsmOdzIq@~ said...

feveret sya..
sy org trg..
hhehehe..snang je buat..
cicah air kopi or tea pns..fuuh!!!

~@mrsmOdzIq@~ said...

sgt sdp nie..
feveret sy..org trg je tau kott..
snang je buat..
satu lg roti paung..google laaa

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails