Pages

Wednesday, July 6, 2011

Piece of Arts

.



Peacock..

Tiger..

Elephant..

Abbas : This is mama..mama tengah angry..

From Azziz..katanya merujuk pada mama, papa, Abbas, diri dia and Maryam sekali..tapi yang pastinya gambar yang kecik tu komfem Maryam.. :)

Sekarang ni salah satu hobi Abbas dan Azziz mesti melukis. Dalam sehari tu kalau tak melukis memang tak sah. Macam Abbas, apa yang dia tengok, dia akan lukis. Ada jugak beberapa lukisannya yang me and mr hubby tak sangka dia sendiri yang lukis. And pernah sekali tu bila apa yang dilukisnya tu tak menepati piawaiannya, boleh pulak dia nak menangis.

So far lukisan Azziz kat atas tu yang nampak bentuk sikit. Yang lain tu antara nampak dan tak nampak je. Mungkin itulah yang dikatakan "dia baru 3 tahun".

Mungkin ada yang berpendapat itu sekadar lukisan budak yang biasa-biasa je. Tapi as a mother, really appreciate apa yang dilukis oleh mereka.

Yup! buku yang selama ni kosong dan kini penuh dengan lukisan mereka akan terus disimpan untuk tatapan mereka nanti.

2 comments:

Lia said...

wahhh.. kreatif2.. nanti diorg besar klu tengok blk lukisan diorg mesti tersenyum kan.. hehe

Sue said...

Lia : memang ingat nak simpan koleksi lukisan diorang tu.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails