Pages

Saturday, October 29, 2011

Malam-malam pergi playground

Malam tadi pergi bawak kiddos kat playground dalam Giant. Kiranya indoor playground dan ianya percuma! Okey memang playground yang biasa ada kat mana-mana park tu free tapi maksud free disini ialah kita as a mak bapak ni tak payah nak menabung dekat spesis permainan yang duk keluar muzik sambil bergerak tu. Jadi dah boleh jimat disitu. Bolehlah duit menabung tu buat beli ais krim Giant.

So malam tadi memang semua ahli dibawak sekali. Yang paling xcited is Abbas, Azziz and Maryam lah. Tak terkecuali lah mama dia sorang ni. Yang Alli pulak ikut je. Apa yang dia reti pasal playground ni. So dengan kiutnya dia tidur dalam stroller. Cewah!

Plan asal memang  nak bawak kiddos ni pergi petang tapi bila tiba time petang je, terus mood malas tu datang. Mula-mula je kemain beriya bagitahu kiddos "petang nanti kita pergi Giant". Pastu malas pun datang.

Bagus jugak Giant kat sini ada playground. Waktu hujan ke..panas ke..memang tak ada masalah nak main slide. Teringat pulak masa zaman kecik dulu kala. Bila petang je terus kumpulkan geng geng budak berhingus pastu start lah main kat playground. Tapi bukan spesis playground yg lengkap ada gelongsor, buai dan yang sewaktu dengannya tapi time tu dapat main dekat badminton court je. Kat situlah main galah panjang, teng teng, badminton dan kat situ jugaklah geng hingusan main getah. Tak lupa jugak permainan yang dipanggil rounders.

Time tu bila dapat je pergi main dekat playground yang betul-betul proper, punyalah jakun yang amat. Itu belum lagi dapat naik permainan yang kena menabung tu.

Okey...full stop!


Cuba cari dimana Azziz dan Maryam..


Apa lah yang Abbas fikir time ni..





Inilah spesis mainan yang kena menabung. Tapi kat sini percuma. Tekanlah berapa banyak kali punat kat situ, no hal punya.


Maryam lah yang duk kejap-kejap tekan punat tu. Mentang-mentanglah dah tahu cara nak tekan..tak adanya heran dia nak bagi turn orang lain. Nasib baik time tu tak ramai budak sangat..


Alli..sebelum tidur tengah melayan perasaan seorang diri..Takpe, dah besar nanti turn awak pulak main macam abang-abang dan kakak awak ye..


Ready for take off..





Wah! sukanya dia..




So tadi memang saja je bagi kiddos main lama sikit. Dah agak-agak mama and papa diorang ni dah boring tunggu, terus masuk kat dalam pasaraya.

Kalau sebut nak masuk je dalam kawasan pasaraya, cam biasalah kiddos ni. Nak kopoklah..mentoslah..lolipoplah..itulah..inilah..

Rotan nak?? :)

.

2 comments:

Rozita said...

Salam kenal.
I pun suka bawak anak ke playground kat Giant sebab FREE mainan yang boleh gerak gerak tu.

Sue said...

Rozita: salam kenal..siapa yg tak nak free kann.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails