Pages

Wednesday, January 26, 2011

Kacang Panjang Goreng Cili

Bahan-bahannya
8 batang kacang panjang
2 ulas bawang putih-dihiris / diblend / ditumbuk
1 biji bawang besar-dihiris / diblend / ditumbuk
2 sudu cili boh
1 sudi teh pati ikan bilis
1/2 cawan air
Garam secukup rasa
Minyak untuk menumis


 
  • Tumiskan bawang merah, bawang putih serta cili boh sehingga naik bau.
  • Masukkan sekali pati ikan bilis.  
  • Tuangkan air. Biar mendidih.
  • Masukkan kacang panjang dan garam secukup rasa. Kacau rata.
  • Hidangkan panas-panas.

4 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sedap makan cenggitu aje...


kan?

Cikgu Nurin said...

Waaa..simple but nice...tapi akak tak boleh makan kacang panjang banyak banyak...angin ..burp burp nanti..

Akak da jawab tag...sowi lambat, tak on9 dua ari....

Sue said...

a.z.r.i.n.a.03.07 : betul tu..lepas masak terus ratah mcm tu pun ok je..

Sue said...

Cikgu Nurin : tak tahulah kacang panjang ni boleh buat angin..

biasalah..sue pun amik masa jugak nak jawab tag tu..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails