Pages

Wednesday, January 19, 2011

Bantuan diperlukan..bloggers tolong sebarkan..

Email baru sahaja i terima tengahari tadi dimana adik Muhamad Hairuman Bin Miskan yang sedang derita akibat terkena renjatan elektrik. Memamg agak terkejut ketika melihat gambar-gambar yang disertakan sekali dalam email tersebut.

Antara kandungan email tersebut..

“Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik Hairuman dengan anda semua. Untuk makluman anda adik Hairuman merupakan anak yatim piatu. Dia sudah kehilangan ibu bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi. Hairuman merupakan anak keempat daripada 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.

Kini hanya kakak Hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberaapa iaitu dengan menolong suaminya menjual air buah. Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa memungut kelapa sawit. Adik Hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tiba2 terjatuh dan menimpa adik Hairuman. Badan adik Hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan. Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan…Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik Hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik Hairuman .Marilah sama-sama kita membantu adik Hairuman setakat terdaya. Disini saya sertakan bukti mengenai adik Hairuman.
Hari ni dia memerlukan bantuan..manalah tahu esok lusa mungkin hari kita pulak kan. Semoga Allah membantu meringankan penderitaan adik Hairuman. Tolong sebarkan dan dermalah seikhlas hati.

no acc maybank puan maryuni bt miskon,

1620 3063 2448

no acc cimb puan maryuni bt miskon,

1257 0000 2035 29

No telefon puan maryuni,
018- 3807867
Alamat puan maryuni,
Alamat: No 28, Jalan Desa Mawar 2/11,
Seksyen 2. Taman Desa Mawar,
45500 Tanjong Karang, Selangor.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails