Pages

Saturday, January 15, 2011

Restoran Hokkaido

Malam tadi dinner dekat restoran hokkaido yang terletak bersebelahan dengan Vistana Hotel Kuala Lumpur. Lama dah tak pergi sana..bertahun la jugak. Masa sampai sana rasa macam lain je sebab sebelum ni kalau makan komfem dekat meja yang ala-ala romantik siket (kurang pengcahayaan).

Disebabkan malam tadi ramai customer + hujan, so kitorang lepak dekat zon berhawa dingin. Tak dapat lah nak beromantika bagai..

Menu dinner malam tadi is chilli crab, sizzling tofu, butter prawn, pak choy, 2 plain rice, chinese tea and air tembikai. Actually tujuan datang makan kat situ pun sebab nak makan chilli crab.




Chilli crab..

Sizzling tofu..

Butter prawn..

Garlic pak choy..







Lobster..



Ikan yu..







Luaran restoran ni memang sebijik kelihatan seperti restoran cina..ada dijual minuman keras sekali and memang tak nampak status halal kat situ (sebab ada jual air keras tu kot). Tapi memang ramai customer melayu makan kat situ and itu lah salah satu sebab kitorang berani makan kat situ selain dari ada tanda No Pork Served.

Lagi satu, sepanjang makan kat situ, selain dari menu sayur kitorang just order seafood.




 P/s: Ada sesiapa yang tahu info pasal restoran ni? Bolehlah share info tu kat sini ye..

6 comments:

LiAnA said...

dulu kerap gak mkn kat situ sbb ofis kat ujung tu jer.. bangunan AMAB.. tp tak bleh kerap boleh pokai dibuatnya kekeke..

tp mmg betul ramai melayu mkn kat situ..

kasihredha said...

ketam & udang tu menggoda le

Sue said...

LiAnA : memnag betul..sesekali takpe..selain dari RM nya, tak boleh nak mengadap seafood ni selalu..tak bagus..

Sue said...

kasihredha: ketam and udang tu memang patut digoda..hehehehehe..

marzuki said...

Tau ke x yang ketam tu ketam batu,haram di mkn oleh org islam sbb ketam tu hidup dlm 2alam.dulu pn sy mkn tp skrg dh tau. x lg

Sue said...

marzuki : thanks for dropping by..saya takde la pandai sgt bab agama ni tapi tau la jugak dan sblm makan tu pun mmg saya ada tanya ustaz and buat research. Untuk saya mengharamkan yang halal atau sebaliknya siapa lah saya..apa yg boleh disimpulkan setiap apa yg dinyatakan dalam nas yg mengatakan ianya haram, itulah haram. Yg tidak dikatakan haram, maka ia didiamkan syara’..

untuk lebih jelas sila singgah ke sini..
http://soaljawab.wordpress.com/2007/06/27/hukum-makan-ketam-batu/

Wallahuallam..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails