8 batang kacang panjang
2 ulas bawang putih-dihiris / diblend / ditumbuk
1 biji bawang besar-dihiris / diblend / ditumbuk
2 sudu cili boh
1 sudi teh pati ikan bilis
1/2 cawan air
Garam secukup rasa
Minyak untuk menumis
- Tumiskan bawang merah, bawang putih serta cili boh sehingga naik bau.
- Masukkan sekali pati ikan bilis.
- Tuangkan air. Biar mendidih.
- Masukkan kacang panjang dan garam secukup rasa. Kacau rata.
- Hidangkan panas-panas.
4 comments:
sedap makan cenggitu aje...
kan?
Waaa..simple but nice...tapi akak tak boleh makan kacang panjang banyak banyak...angin ..burp burp nanti..
Akak da jawab tag...sowi lambat, tak on9 dua ari....
a.z.r.i.n.a.03.07 : betul tu..lepas masak terus ratah mcm tu pun ok je..
Cikgu Nurin : tak tahulah kacang panjang ni boleh buat angin..
biasalah..sue pun amik masa jugak nak jawab tag tu..
Post a Comment