Pages

Wednesday, January 12, 2011

Mineral Water or Drinking Water?


 

 
MINERAL WATER : Bagi penutup botol yang berwarna selain dari putih (biasanya warna hijau ataupun biru) adalah diambil dari sumber air mineral semulajadi yang telah melalui proses tertentu dimana memang diketahui bahawa mineral semulajadi memang bagus untuk kesihatan.

DRINKING WATER : Untuk penutup yang berwarna putih pula adalah di ambil dari bekalan air paip yang telah ditapis. No health benefits.

Dulu-dulu tak tahu pun apa bezanya penutup botol yang berwarna putih dengan warna yang lain. Kalau beli komfem ambil yang murah. Tapi sekarang tidak lagi. Kalau tak bawa bekalan air dari rumah, penutup berwarna yang selain dari warna putih akan menjadi pilihan dihati. Alang-alang nak beli, baik beli air mineral kan.

Patutlah harga pun berbeza padahal datangnya dari brand yang sama.


*image and info by spritzer.com

6 comments:

kasihredha said...

good info
TQ

Sue said...

kasihredha: sama-sama..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Sebab tu bila nak beli di petrol station siap pesan pada Along, tutup biru tau !...




yeay ! dah tukar... tapi singgah malam jugak. Hari ni busy sikit..hehe.

Sue said...

a.z.r.i.n.a.03.07: mana yang mudah untuk reader dan itulah yang terbaik..hehehehehe..

Yan said...

SAlam kenal,

tq sudi follow.

aka suka dgn spritzer. Air tu je yg akak leh minum. Sweet sangat.

Sue said...

Yan: salam kenal juga..thanks juga coz sudi follow blog ni.. :)

baru2 ni disebabkan tak ada pilihan, ada beli Sea Master drinking water..memang tak best rasanya..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails