400g daging lembu kisar
1 tin cendawan butang - dihiris
4 biji kentang - direbus dan dilenyekkan
1 biji bawang besar - dipotong dadu
1 biji lobak merah - dipotong dadu
200g Mozarella cheese
Daun ketumbar
1 sudu teh lada hitam
Garam secukup rasa
Minyak untuk menumis
*daun ketumbar boleh juga digantikan dengan celery mengikut citarasa sendiri.
*kalau suka, boleh lebihkan cheese.- Panaskan minyak dan tumis bawang besar, daging lembu kisar dan lobak merah.
- Masukkan cendawan butang.
- Biarkan sehingga daging masak dan sedikit kering.
- Masukkan lada hitam dan garam secukup rasa.
- Kemudian masukkan daun ketumbar. Kacau rata.
- Seterusnya barulah isikannya ke dalam loyang pie.
- Bubuh kentang yang telah siap dilenyekkan dan ratakan keseluruhan atasnya.
- Kemudian taburkan mozarella cheese di atasnya.
- Akhir sekali bakar dengan suhu 150 darjah celcius selama lebih kurang 10 minit di dalam oven yang telah siap dipanaskan terlebih dahulu.
P/s : duk nak tambah cheese ke atas pie yang telah dibakar, itu yang ada sedikit bertukar kaler.. :)
3 comments:
boleh cuba nanti ni..
sedapnya...
lama dah tak buat
Yan : selamat mencuba! hihihihi
kasihredha : nampak gayanya akak kena buat lah..
Post a Comment