Pages

Saturday, April 3, 2010

Siapa nak kurus..?

Siapa yang nak kurangkan lebihan lemak tepu yang dah lama duk bersarang kat mana-mana bahagian badan kita? Sesiapa yang nak kurangkan berat badan, bolehlah  mengamalkan air asam jawa sebagai minuman harian coz air asam jawa ni boleh menjadi alternatif bagi mengurangkan lemak dalam badan.

Caranya:
  • Ambil sebuku asam jawa.
  • Lepastu ramaskan dengan air.
  • Simpan air asam jawa tu dalam fridge
  • Boleh lah minum selepas lunch atau dinner
Amalkan setiap hari and badan akan jadi segar dan langsing. Tapi selain dari tu kenalah jugak rajin buat senaman. Terutama sit up bagi yang nak kempiskan bahagian perut.


Sit up sesuai untuk kempiskan perut..

Teringat pulak kat seorang kawan yang sama naik masa time muda-mudi dulu. Setiap kali lunch je mesti dia order air limau. Bukannya limau ais tapi limau panas. Bayangkan time tengahari and makan sambil minum limau panas? Tapi my friend sorang ni relex je. Katanya "best apa?" Tak tahulah best tang mana tu. Kalau tengok suduk kesihatan memang bagus la coz tak minum ais. Boleh dikatakan hari-hari duk order air limau panas tu. Ada jugak tanya dia kenapa dia suka sangat layan limau panas. Dia cakap boleh kuruskan badan. Hurm..

2 comments:

LiAnA said...

air asam jawa ni bagus amalkan hari2 kan.. nanti nk buat ler.. tapi part sit up tu tak berani pulak sejak 2 kali operate ni huhuhu..


Psssttt... patut sue maintain je bdn.. rupanya amalkan petua ni hihi.. thanks for sharing the info

Sue said...

Liana: lepas ni boleh lah buat hari-hari. beli je yang brand adabi. lagi senang. Dah tak payah guna penapis utk tapis keladak asam jawa tu.

maintain tang manalah tu.... masih ada lagi lemak tepu yang duk bertempek ni..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails