Pages

Monday, December 20, 2010

Nak masuk sekolah dah.. :)

Semalam secara rasminya telah mendaftarkan diri ke sekolah memandu. Minggu ni dah start kena pergi kursus and pihak sekolah (sekolah tuuuu..) akan jemput kat rumah dan hantar pelajarnya ke tempat kursus dan pulang dari kursus.

8.00 pagi dah kena standby kat rumah and katanya kena pakai seluar dan kasut. Okey,,seluar ada and kasut pun ada. Tapi kenapa nak kena pakai seluar ek? Kalau ada orang tu nak pakai kain labuh ke..baju kurung ke..takkan tak boleh? Bukannya nak pergi memanjat pun kan. Haaaaishhh..

Habis kursus tu pukul 3.30 petang. Time dia cakap kursus tu habis pukul 3.30 petang, terus je kepala ni duk fikir pasal Maryam. Ada 2 pilihan, sama ada nanti Maryam kena minum susu formula sementara mamanya pergi sekolah or minggu ni dah kena standby kan stok susu untuk Maryam.


8.00 pagi dah kena standby and 3.30 petang baru habis kursus..nanti ada yang sambil belajar sambil duk fikir anak-anak kat rumah ni..Haaaaiishh.. :)

  
So semalam dah settle kan bayaran untuk L sebanyak RM300. Balance RM404 akan dibayar bila time nak ambil P. Sebelum ni pihak sekolah tu cakap harga nak ambil lesen RM680. Tapi sekarang dah jadi RM704. Sekejap je dah naik.

Katanya lagi paling cepat sebulan setengah dah boleh dapat lesen. InsyaAllah kalau lulus exam, maknanya dalam bulan feb next year dah boleh konvo. Dup-dap..dup-dap..

4 comments:

raFida oThMan ( fiEda ) said...

caiyok2!! ngee~~

Sue said...

FiEda : hehehehe..

MATAHARI said...

jemput ambik tag

Sue said...

MATAHARI : hehehehe..buku sekolah pun ada nanti.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails