Pages

Thursday, December 2, 2010

Siapalah yang menghantar SMS tu..

"ni p'cik guna kad orng,tolng isikan p'cik top up RM30 di number baru p'cik ni nom dia 0128132863,pasal p'cik Ada kes di balai polis boleh tak cepat sikit beli"

 

Mungkin ada diantara kita yang pernah terima sms macam tu or maybe yang pernah dengar tentang sms tu. Haaiishh..

 

Actually my sister pun pernah dapat sms macam tu. Bezanya sms yang my sister dapat tu berbunyi 'ayah' dan bukannya 'pakcik' tapi versionnya tetap sama iaitu minta dimasukkan top up. 

 

Kononya dalam sms tu mengatakan yang ayah sedang berada di balai polis padahal terang-teranglah ayah i sedap je lepaking kat rumah kan.

 

That time my sister ada kat tempat kerja so bila dia dah dapat sms macam tu terus je dia kol i..

 

My sister : Dik, ayah okey ke?.

(Dik adalah nama timangan manja i iaitu Adik..eeee gediks!..hehehe..)

 

Me : Okey la..napa?.

 

My sister : Ada dapat sms kata ayah kat balai polis.

 

Me : Apsal pulak ayah kat balai polis..ayah ada dekat rumah la.

 

Lebih kurang macam tu lah dialog kami 2 beradik. Suspen dibuatnya. Terus je i fikir itu mungkin taktik nak dapat free top up.

 

And tak sangka la pulak yang orang lain like my friends pun ada yang dapat sms tu..(mak diorang pun dapat jugak). Golongan bapa / lelaki tak pastilah pernah dpt sms tu atau tidak sebab setakat ni hanya wanita sahaja yang dapat sms tu. Ini yang kompius jap ni..



P/s: Macam mana nombor pemilik boleh diketahui..?

2 comments:

kasihredha said...

Thanks sue dah jadi follower akak & sudi letak blog akak di link sue..TQ TQ
sudi2 le comment di blog akak ye.

Sue said...

Kasihredha: Okey.. :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails