5 peket tofu telur-dipotong bulat dan digoreng terlebih dahulu
1 peket bebola ikan
4 sudu sos tiram
3 cawan air
1 sudu besar tepung jagung-yang telah dicampur dengan air
Gula secukup rasa
Minyak untuk menumis
*tidak diperlukan garam kerana sos tiram memang dah sedia masin.
*time nak goreng tofu telur tu, kena angkat tofu tu dengan hati-hati supaya nanti tak adalah hancur tofu tu.
Bahan diblend
2 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
3cm halia
- Panaskann minyak dan tumiskan bahan yang telah diblend sehingga naik bau.
- Masukkan bebola ikan dengan sos tiram.
- Kemudian masukkan air dan kacau rata.
- Masukkan tepung jagung.
- Bubuh gula secukup rasa. Tunggu sehingga mendidih.
- Masukkan tofu telur.
- Kacau perlahan-lahan dan siap!
2 comments:
camne umah no.6 x dpt lauk tofu tu?????
hahahaha..
Post a Comment