Pages

Wednesday, October 27, 2010

Zoom in Genting Highlands

Aktiviti di genting ni dilakukan pada Sabtu yang lepas and perancangan dibuat 3 hari sebelumnya serta dibatalkan sehari sebelum hari Sabtu sebab tangki air rumah buat hal pulak. Kalau nak pergi kena repair dulu and baru pergi.

Bila dah batalkan sessi membuang masa digenting, awal-awal lagi mr hubby dah fikir apa yang nak dibuat pada hari Sabtu tersebut iaitu lepas bangun pagi dah kena pergi hardware untuk cari peralatan baiki tangki + repair tangki. Kemudian akan masuk KL untuk mencari remote control dan singgah rumah kakak serta program ke genting adalah program yang terakhir berada dalam list.

Memandangkan mr hubby ni tau apa yang perlu direpair, segalanya settle dalam masa lebih kurang 45minit and dan-dan tu la "jom genting"!.

Yeay! ketika ini mr hubby sungguh happy lagi girang kerana dapat betulkan tangki air. So tak jadilah nak masuk KL mencari remote control and nampak gaya kena pakai manual la jawabnya kalau nak tengok dvd.

Lepas lunch terus kitorang bertolak menuju ke genting. Ada 2 family yang turut berada disana. Time tu masih 50-50 lagi samaada nak stay 1 night kat situ or tidur kat rumah je. But semua kelengkapan memang dah standby kot-kot tiba-tiba jadi stay kat situ kan.


Check dulu.. :)
 
Baru sampai..dalam pukul 4.45pm..

Sampai sana terlebih dahulu masing-masing buat aktiviti dengan family sendiri. Kitorang satu family pusing-pusing kat indoor theme park and sesungguhnya kiddos memang tak main segala macam game yang ada kat dalam tu. Nak suruh diorang naik keretapi yang terang-teranglah untuk kanak-kanak pun diorang tak nak. Mr hubby sudah save disitu..hehehehe..

Mr hubby : Abbas nak naik train tak?
Abbas : Don't want..

Mr hubby : Azziz nak naik train?
Azziz : Na nak (tak nak)..scared..


Ini tak scared..kononya macam main..

Bila dah jumpa geng lepak ni, sure ada tajuk kopi session. Cuma bezanya bukan Coffee Bean session tapi Starbucks session.




Habis je bersantai di Starbucks, we all sambung  ke Kenny Rogers untuk sessi mengenyangkan perut - dinner. Banyak jugak tempat makan kat situ tapi Kenny Rogers jugak menjadi pilihan dihati. Lagipun tempat makan yang lain tu macam was-was je. Mana yang terang-terang non-halal tu pun memang ada.





Ingatkan lepas dinner nak check-in sana terus tapi memandangkan tiadanya lagi aktiviti yang akan dilakukan melainkan aktiviti tidur and time tu pun belum lagi pukul 10.00 malam so me and mr hubby pun bercadang untuk balik Shah Alam. Lagipun bukannya jauh sangat perjalanan nak balik ke Shah Alam and cuaca pun tidak menghalang untuk kami turun dari genting malam tu. Syukur..

Sampai rumah..

Mr hubby : Rumah kita banjir..
(sungguh tidak sesuai perkataan banjir tu kan)
Me : Banjir amendanya?
Mr hubby : Air dari tangki keluar lagi..
Me : Pulak dah..

Lepas angkat bebudak yang tengah syiok tidur, mr hubby terus salin uniform and terus settlekan apa yang patut. Lepas je repair apa yang patut and guess what?????






































Betul nak tahu?



































Kitorang boleh lepak tengok cerita Lagenda Budak Setan sambil menunggu baju yang sedang dibasuh dalam mesin sehingga pukul 4.00 pagi! Memang tak ada kerja kitorang kan.. :)


P/s: Nak juga baca novel Lagenda Budak Setan yang first dikeluarkan..nak cari kat mana ek?

5 comments:

raFida oThMan ( fiEda ) said...

sue, nk tanye siket..eheheh
sturbucks halal kew? aku sejak dpt email yg mengatekan sturbucks tu x halal terus aku xjejak lg sturbucks smpai laa ni...lalu n pndg dgn muke yg selenge jek.
:((teringin benor tekak aku ni, tp...

Sue said...
This comment has been removed by the author.
Sue said...

fida: nak tanya?? boleh..hahaha..
Aku baru check status halal starbuck ni and menurut kat link yang aku bagi kat bwh ni, statusnya halal..

Lagi mudah ko rujuk kat link ni..ko copy paste link ni..

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=1218&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_10.htm

dan juga link ni..

http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=directory&type=M&cari=starbucks

akan tetapi..bila aku check kat JAKIM, utk Starbuck kat genting tak ada dlm listnya la pulak.. haaaishh...

P/s: tapi aku lebih suka coffee bean.. :)

Ku pun nak tanya sket..bila nak beraktif blogging ni? :)

raFida oThMan ( fiEda ) said...

wahahahha...
utk pengetahuan ko blog aku akn selamenye cenggini je kot. xakn diaktif kan. mungkin 2ggu aku da jd surirmh sepenuh mase br aktif blk kot.keh3

xreti nk bebloging2 laa..xtau nk cite hape.
blog aku ni wujud pon kwn sekolah aku yg bukak kn acc nie.
xkuasek hakak!

raFida oThMan ( fiEda ) said...

mekaseh info tu ye sue.
yehuuuuuuuu!!!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails