Pages

Saturday, March 6, 2010

Cuti-cuti..

Last week pergi bercuti kat Singapore. Pergi tak lama pun. Cuma 3 hari 2 malam je. Hubby drive from Shah Alam sampai la ke kota singa tu. Bertolak lepas sembahyang jumaat. Sebelum sampai sana, we all stay 1 night kat rumah nenek belah i. Next day pulak stay kat Dorsett JB. Stay 1 malam je. On Sunday baru masuk Singapore. 

Gulp!

Yummie!
Breakkfast in garden at Dorsett JB

Perjalanan dari Dorsett ke Singapore lebih kurang dlm 33 km. Dekat Singapore we all stay kat Holiday Inn Atrium. Sampai je hotel terus lepak kejap. Lepas sembahyang baru kitorang keluar.

Welcome!

Tulis jangan tak tulis



Bridge yang menyambungkan Malaysia & Singapore


First agenda untuk hari pertama ialah makan! Menu untuk lunch hari pertama ialah McD coz that time dah lapar and bebudak pun lapar. Nak survey tempat makan pun dah lewat. So we all makan kat Central Mall. Macam biasa la, untuk kids hubby orderkan happy meals. And untuk kami berdua hanyalah prosperity burger.


Abbas and Azziz xcited dapat toy lagi

Lepas je habis makan kitorang terus pergi ke Clarke Quay. Kat sini kitorang naik bot. Ala-ala gondola kat Venice tapi sebenarnya tak. Hehehe..Actually kat Clark Quay ada banyak tempat makan. Cuma tak pasti ianya halal or non halal. So i and family tercinta just naik bot and makan ais-krim turkish. Sedap jugak ais-krim tu. Kalau nak mencuba, boleh try kat Mid Valley. Kat Clarke Quay ada G-Max Reverse Bungy. Tapi yang pastinya i tak naik! :)


Clarke Quay

Saat menanti ketibaan bot

Cavenagh bridge

Hadapan Merlion

G-max reverse bungy. Ada brani??

Kemudian balik hotel coz memang dah penat and malam tu dinner kat Arab Street. Next day lepas breakfast kitorang gerak ke zoo. Seriously i nak bagitahu yang Singapore zoo memang menarik. During weekdays pun ramai orang datang. Yang pastinya my kids memang teruja dapat pegi zoo. Biasala, dah nama pun budak kan? Lunch pulak dekat Ah Meng Restaurant. Then dalam pukul 3.00pm dah keluar dari zoo.


Hadapan zoo sementara menunggu hubby parking
 
Tengah tunggu nak naik bot

 
Hubby di hadapan white tiger..Ggggrrrr..

Malam hari yang sama kitorang jalan kat Bugis Street. Kat sini banyak jual souvenir. Tapi i cuma beli 3 helai t-shirt untuk budak and souvenir yang menarik di hati. Tak banyak beli pun. Lepas je shopping (shopping la sangat..hehehe), terus pergi makan seafood kat New Hawa Restaurant. Order chilli crab, baby kailan, sweet sour fish, oat prawn,chinese tea and air kosong. So far malam tu baru dapat makan yang best! Perut pun dah
kenyang and balik la ke hotel. 

Yummie!

Chilli crab

Sweet & sour fish

Sepatutnya hari ke-3 nak ke Sentosa tapi tak jadi and terpaksa balik ke Shah Alam. Gara-gara nak ikut short cut, kereta hubby telah terkiz palang kat parking hotel. Itu yang buat dia tak keruan and terpaksalah balik Shah Alam. As a wife, i pun akur and program cuti kami telah bertukar menjadi program menghantar kereta ke bengkel. Hehehehehhehe..

2 comments:

suzanamohdisa said...

syoknye tgk budak2 jln-jln cari makan. tgk abbas mkn macam cam anak mat salleh.guna folk & spoon lagi.....dlm byk2 gambar. knp gambar maryam xde?

Sue said...

siapa kata gambar maryam tak ada..cuba tgk betul2..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails