Pages

Saturday, March 13, 2010

Spaghetti Bolognese

Seronok rasanya bila tengok Abbas and Azziz berselera makan hari ni. Menunya spaghetti bolognese. Pagi tadi breakfast spaghetti and lunch pun diorang makan spaghetti. Bila offer nasi semua tak nak. Tapi malam ni diorang kena makan nasi la jawabnya coz spaghetti dah habis. Hari ni i masak sup daging untuk diorang. So nampaknya malam ni la baru sup tu dijamah.

Spaghetti Bolognese

Spaghetti (dimasak)
Minyak zaiton
2 biji bawang besar di potong dadu
Sos spaghetti (jenama leggos and kimball memang besh!)
Daging cincang
Garam secukup rasa
  1. Panaskan minyak zaiton. Sukatan mengikut jumlah hidangan.
  2. Tumiskan bawang besar hingga naik bau.
  3. Masukkan daging cincang. Tunggu hingga daging masak.
  4. Tuangkan sos spaghetti and biar mendidih.
  5. Taburkan garam. Tapi harus diingat jangan bubuh garam banyak sangat.
  6. Hidangkan and makan!

3 comments:

LiAnA said...

budak2 ni mmg suka mkn spagheti agaknya.. Aqil ni pun sama... hari-hari layan pun ok je dia hihi

Sue said...

betul tu kak liana! memang seronok bila tgk budak2 ni makan..:)

suzanamohdisa said...

spagetti..spagetti..itu favourite abbas n azziz....

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails