Grilled Chicken
8 ketul ayam (wings and drumstik)
3 sudu besar oregano flakes
2 sudu kecil garlic powder
5 sudu besar honey
2 sudu bawang merah yang telah diblend
3 sudu kicap manis
3 sudu kicap masin
5 sudu besar sos worcestershire
- Perap ayam bersama oregano flakes, garlic powder, honey, worcestershire sauce, kicap manis, kicap masin dan bawang besar tadi. I biasa perap selama satu malam. Kemudian masukkan dalam oven selama 40minit dalam suhu 170.
Butter (untuk menumis)
1/2 biji bawang besar dipotong dadu
2 sudu kecil lada hitam
Sos lada hitam
3 sudu tepung gandum dicampurkan sedikit air (untuk memekatkan sos)
Garam secukup rasa
3 cawan air
- Panaskan butter dalam periuk.
- Masukkan bawang besar.
- Masukkan sos lada hitam.Tuangkan air ke dalam periuk.
- Masukkan sekali lada hitam.
- Kemudian masukkan tepung gandum yang telah dicampurkan dengan air.
- Tabur garam secukup rasa
Cendawan tiram
Lobak
Minyak zaiton
Garam
(sukatan mengikut berapa banyak bahan yang digunakan)
- Gaulkan cendawan dan lobak bersama minyak zaiton dan garam secukup rasa.
- Masak lobak tadi ke dalam kuali sehingga masak.
- Diikuti dengan cendawan tiram.
3 comments:
nampak sedap ngeehee...
sue, klu umh ko n aku dkt kan....lame da aku dtg menuntut ilmu. hahahhahah
internet kan ada..
Post a Comment