8 cendawan shitake (i beli yg dah siap rendam)
1 keping kek ikan (dipotong nipis..tapi jgn nipis sangat)
1 biji lobak (potong bulat)
5 tangkai daun kucai (dipotong selebar 3cm)
4 keping pelepah kobis (potong macam biasa)
4 sudu minyak masak untuk menumis
Garam secukup rasa
Pati ikan bilis
2 cawan air
- Tumiskan bawang putih, bawang merah serta pati ikan bilis ke dalam minyak panas hingga naik bau.
- Masukkan lobak merah. Kemudian masukkan cendawan shitake.
- Tuangkan air dan biar mendidih. Tabur garam secukup rasa.
- Masukkan kek ikan. Biarkan selama 2 minit.
- Kemudian masukkan kobis dan daun kucai.
- Gaul rata dan siap!
2 comments:
aikk..bila lak wat lauk ni????neper x smp umah belakang????
besh sgt ke?
Post a Comment