Pages

Sunday, March 14, 2010

Sayur Campur

Sayur Campur

8 cendawan shitake (i beli yg dah siap rendam)
1 keping kek ikan (dipotong nipis..tapi jgn nipis sangat)
1 biji lobak (potong bulat)
5 tangkai daun kucai (dipotong selebar 3cm)
4 keping pelepah kobis (potong macam biasa)
4 sudu minyak masak untuk menumis
Garam secukup rasa
Pati ikan bilis
2 cawan air
  1. Tumiskan bawang putih, bawang merah serta pati ikan bilis ke dalam minyak panas hingga naik bau.
  2. Masukkan lobak merah. Kemudian masukkan cendawan shitake.
  3. Tuangkan air dan biar mendidih. Tabur garam secukup rasa.
  4. Masukkan kek ikan. Biarkan selama 2 minit.
  5. Kemudian masukkan kobis dan daun kucai.
  6. Gaul rata dan siap!

2 comments:

suzanamohdisa said...

aikk..bila lak wat lauk ni????neper x smp umah belakang????

Anonymous said...

besh sgt ke?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails